Vas Gereben, Ifjúság, Kastélykert, Balassi, Táltos és Hajdú – eddig ezekben az utcákban jelezték olvasóink, hogy találtak macskatetemeket és sokan szándékos mérgezésre gyanakodnak.  Egy hatvani önkéntes, aki macskák mentésével foglalkozik, azt mondta: a lakótelepeken tapasztalható, hogy sok a kóbor állat, ez pedig feszültséget okoz az ott élők körében, zavarja őket. Valószínűsíthetően ez vezetett valakit, vagy valakiket arra, hogy mérgezéssel ritkítsák meg az állatokat. Ahogy minket tájékoztatott: nem szeretné a nevét adni, mert fél, hogy akkor az ő macskáit is megmérgeznék.

Találtak már halott rigót is, és több olyan macska is elpusztult, ami gazdis, kinti-benti állat volt és évek óta járta az utcákat. – Sajnos a felelőtlen állattartók miatt hatalmas a túlszaporulat, ami érthető módon dühíti az embereket, de ez senkit nem jogosíthat fel arra, hogy ilyen módon fejezze ki ellenszenvét. Az állatkínzás a társadalom tagjai között óriási felháborodást kiváltó bűncselekmény. A mérget nemcsak kóbor állatok, madarak, hanem gazdis cicák és kutyák, sőt, gyerekek is felvehetik. Nem lehet elégszer elmondani az ivartalanítás fontosságát, ami sajnálatos módon még mindig nem eléggé elterjedt a magyar lakosság körében – hívta fel a figyelmet az állatmentő.

Arról is beszélt, hogy az önkéntesek összefogva, az önkormányzat támogatásával azon dolgoznak, hogy megakadályozzák a kolóniák továbbszaporodását.

A kápolnai Macskaárvaház Alapítvány 100 ezer forint nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki a vádemeléshez elegendő bizonyítékot tud szolgáltatni a rendőrség számára. Bóday Pál, az alapítvány kuratóriumának elnöke szerint felháborító ami történt. Ahogy fogalmazott, aki mérget helyez ki az utcára, azt súlyosan meg kellene büntetni, mivel ezzel emberéleteket is veszélyeztet. Szeretnék, ha az állatkínzással kapcsolatos cselekedetek súlyosabb ítéletet kapnának.

Soltész Bálint megyei rendőrségi sajtószóvivő arról tájékoztatott, hogy a Hatvani Rendőrkapitánysághoz még nem érkezett hivatalos bejelentés a mérgezésekkel kapcsolatban.