A bejelentés után, miszerint a kedvezményes földgáz ár csak azokat érinti, akiknek az éves fogyasztása nem haladja meg az 1729 köbmétert, sokan pánikszerűen kezdték újragondolni, mivel biztosítják majd a meleget télen. Hatvanban kérdeztünk embereket arról, hogyan oldják meg a hideg hónapokban a fűtést. – Úgy gondoltuk, inkább nem veszünk fát, mert annak is nagyon felment az ára, így gázzal fűtünk, de csökkentettük a helyiségek hőmérsékletét – részletezte Tóth János. Ádány Boglárka pedig azt mondta, hogy annak ellenére, hogy gázzal is tudnak fűteni, a vegyestüzelésű kazánt részesítik előnyben, ezzel tervezik biztosítani a meleget a későbbiekben is.

Volt, aki már tavasszal felkészült a téli hónapokra. – A gáz ára nagyon magas lett. Szerencsére van vegyestüzelésű- és gázkazánunk egyaránt, legtöbbször fával fűtünk, csak akkor használunk gázt, amikor nem tartózkodunk otthon. Azonban, ha nem lenne fánk meghaladtuk volna a kedvezményesen felhasználható földgázmennyiséget – foglalta össze Erdősi József István.

A Szerelvénybolt 60 üzletvezetője elmondta, hogy megfigyelhető volt, a kormány bejelentése után megemelkedett a vegyestüzelésű kazánok iránti kereslet. – Hatvan és környékén a vegyestüzelésű kazánok eladása elkezdett megemelkedni, körülbelül 50-70%-kal több kazán fogy el a vegyesből. Eddig körülbelül 8-10 ilyen kazánt adtunk el egy szezonban, most ez a szám 25 és 40 között van – közölte. Hajdú Tibor azt is elmondta, hogy többen próbálnak spórolni a gázszámlán klíma, vagy infra fűtőpanel telepítésével. Azonban vannak olyanok is, akik hőszivattyús rendszer kiépítésével oldják meg a fűtést, ami jelenleg a legkorszerűbb és a legtakarékosabb megoldás. Ennek kivitelezése viszont jóval költségesebb.