Tíz éves fennállását ünnepelte a Hegymenet Klub Térségi Szociális Intézmény. A kerek évforduló alkalmából egy szakmai rendezvényt tartottak, melyen vendégül látták a szociális munka világának résztvevőit. Az ünnepélyes megnyitón Hári Tibor, a Baptista Szeretetszolgálat ügyvezető főigazgatója kiemelte, a folyamatos készenlét a legnehezebb ebben a szakmában, és az, hogy emellé elengedhetetlen a pozitív hozzáállás is. Hiszen véleménye szerint, ha nem közvetítik a boldogságot munkájuk során, akkor csak a töredékét végezték el annak.

Jagodics Milán kabinetfőnök köszöntőjében kiemelte, a vírushelyzet miatt nehéz időszak van mindenki mögött, éppen ezért fontos helyi szinten megünnepelni az igazán jelentős eseményeket. Véleménye szerint az elmúlt időszakban felerősödött az összefogás, amelynek a gondoskodás a legfőbb alapja. Kiemelte, a hatvaniak számíthatnak egymásra, ebben pedig fontos szerepe van többek között a Hegymenet Klubnak is, akik olyan missziót vállaltak fel, amellyel nehéz megbirkózni.

A Hegymenet Klub tíz évvel ezelőtt azzal a célkitűzéssel alakult, hogy megoldást találjanak a felbukkanó problémákra. A dizájner drogok megjelenése, és az a veszély, amit a fiatalokra jelentettek megoldásra vártak. Sokat gondolkodtak, mit tehetnének és végül intézményes keretben kezdték meg működésüket. Mára pedig már több területen látják el feladataikat. – Az induláskor nappali intézményként kezdtünk, ami helyhez kötött szolgáltatást nyújtott. Azóta bővültünk a szociális étkeztetéssel, meleg ételt biztosítunk az azt kérőknek. Jelenleg nyolc járásban érhető ez el, Salgótarjántól Hatvanig, Gödöllőtől Gyöngyösig. Tehát nagyon nagy területet fedünk le, több mint hatezer embernek készítjük az ételt. Emellett Hatvanban 150 ember tarozik hozzánk szociális ellátás terén. Mintegy 170 munkatárssal dolgozunk együtt – fejtette ki Szalánczi Zoltán, a Hegymenet Klub elnöke. Hozzátette: a Hegymenet Klub a jövőben arra keresi a megoldást, hogy miként tudnának még jobban megbirkózni a vírus okozta helyzettel. Hiszen az ő munkájuk alapja a személyes jelenlét, amit most a háttérbe kell szorítaniuk.

A jubileumi ünnepségen fellépett a Dalvarázs Show Kórus, akik előadásukkal színesítették a rendezvényt. A szakmai napon kerekasztal beszélgetést is tartottak, melynek keretében az intézmény születéséről osztottak meg emlékeket, emellett a 10 éves évfordulón előadással és színházi társasjátékkal is készültek a résztvevőknek.