A hatvani család utcájában találtak rá a súlyosan megsérült macskára. A szomszédok szóltak a gazdájának, hogy egy autó alá húzódott be a sebesült állat. Tizenkétszer lőttek rá, öt töltényt a fejéből szedett ki az állatorvos. Gazdája szerint szerencséje volt a macskának, hogy elmenekült támadójától, és hogy félig vakon hazatalált. Öt napon keresztül kereste a hatvani család az állatot.

– Mivel fiúmacska, így sokszor úton van, de mindennap haza szokott jönni. Ezúttal azonban nem tért haza. A férjem szólt a szomszédoknak, hogyha látnák, azonnal szóljanak. Egy utcabeli fiú értesített minket, hogy egy autó alatt pihen. Remegett és nagyon félt még a férjemtől is – mondta Szénási Lászlóné, a macska gazdája. Véleménye szerint támadója sarokba szoríthatta az állatot. – Ilyen sokszor képtelenség rálőni egy macskára, hiszen az első lövés után elfutna. Valószínűleg akarattal tehette a támadó, beszoríthatta valahova, hogy könnyebben eltalálhassa – vélekedett.

A cica már jobban érzi magát, gazdája sokat simogatja, hogy megnyugtassa. Az állatorvos szerint erős koponyája miatt élhette túl a lövéseket. A tettest a büntető törvénykönyv alapján akár három év szabadságvesztésre is ítélhetik, hiszen az állatnak különösen nagy szenvedést okozott. A családnak egyébként egy másik macskája is eltűnt ebben a hónapban, ő azonban még most sem tért haza.