Közgyűlést tartott a Gáspár András Bajtársi Egyesület. A rendezvény keretében számot adtak az elvégzett munkáról, és megtervezték a következő évet. Mindemellett nőnap alkalmából köszöntötték a hölgy tagjaikat, és mivel lejárt az elnökség mandátuma, tisztújítást tartottak. Az elnökségben nem történt változás, Kőszegi Ferenc nyugállományú alezredes maradt az elnök, az alelnökök pedig Kestler Tamás nyugállományú ezredes és Kis Endre nyugállományú rendőr alezredes lettek. A felügyelőbiztosság tagsága is változatlan, az elnök Molnár László nyugállományú őrnagy lett. Kőszegi Ferenc elnök elmondta, az egyesület nagy múltra tekint vissza, 2015-ben pedig több változás is történt. – Lassan kiöregedett a tagság, nem volt utánpótlás, ezért úgy döntöttünk, hogy azokat a civileket, akik elfogadják az alapszabályunkat, és a rendvédelem, valamint a honvédelem ügyét magukénak érzik, azokat felvesszük az egyesületbe. Most már azt lehet mondani, hogy a harminc százalékát ők teszik ki a tagoknak – tájékoztatott Kőszegi Ferenc.

A Gáspár András Bajtársi Egyesület a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségének alapító tagja. Vilner Péter nyugállományú ezredes elmondta, a 30 éves országos szövetségnek célja, hogy munkájával szervezze a civilek életét. – Amikor megalakult a BEOSZ, azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a honvédelem ügyét támogató civil szervezeteket összefogja, támogatja és segíti, mindemellett képviseli az érdekeiket. Úgy gondolom, hogy ezt megfelelő módon tudtuk megvalósítani – fogalmazott a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségének alelnöke.

A közgyűlésen Lestyán Balázs alpolgármester köszöntötte az egyesület tagjait, kiemelte, hogy az egyik legaktívabb civil szervezetként működnek Hatvanban, nekik köszönhetően újabb szoborral bővült a város, Gáspár András mellszobrát avatták fel tavaly a Radnóti téren.