November 21-én tiszteletbeli védőnővé avatták Semperger Katalint Budapesten, a Magyar Védőnők Egyesületének szakmai napján, ahol a hagyományokhoz híven minden évben „Tiszteletbeli Tagot” fogadnak soraikba. Ezt a rangot olyan személy kaphatja meg, aki munkássága során szakmai, és társadalmi életben betöltött szerepe és tapasztalata alapján a védőnők önálló tevékenységét nagymértékben támogatja és szakmai fejlődésüket segíti.

Semperger Katalin 2013 óta vezeti a hatvani Szociális, Gyermekjóléti és Egészségügyi Szolgálatot. Az intézményben jelenleg 98-an dolgoznak, ebből 16 fő az egészségügyi csoport dolgozója. Az intézményvezetőnek a mintegy 100 dolgozója mellett mindig jut ideje a védőnőkre is. Munkáltatóként folyamatosan jobbítja a munkakörülményeket, és igyekszik gyorsan és pontosan reagálni a béremeléssel kapcsolatos változásokra. – Nagyon megtisztelő ez a díj számomra, igazán meghatódva vettem át az elismerést. Fontosnak tartom, hogy a mindennapokban a kollégáim érezzék a megbecsülést és azt, hogy a munkájuk fontos és értékes – mondta Semperger Katalin.

– Országosan is egyedülálló az az együttműködés, amely a városban a Szociális Szolgálat és a védőnők között valósul meg. Ennek eredménye pedig a tavaly megrendezett Országos Védőnői Konferencia is, melyről nagyon jó visszajelzések érkeznek azóta is – mondta Tóth Györgyné, a hatvani Védőnői Szolgálat vezetője. Hozzátette: Semperger Katalint a munkatársai békés, nyugodt és vidám vezetőnek élik meg, ennek köszönhetően pedig a vele töltött munkanapok jó hangulatúak, a közös projektek pedig eredményesek.

Fotó: Tóth Györgyné által küldött képek