Kedves Barátaim!

Az év 365 napján az foglalkoztat minket, miben és hogyan különbözünk egymástól. Ezzel szemben karácsonykor arra figyelünk, mi tesz minket közösséggé. Megszűnik a különbség és embereket látunk vágyakkal, célokkal, hiánnyal és szükségletekkel. Engedjük, hogy a karácsony üzenete átitassa napjainkat, vegyük észre a minket körülvevő világ kiáltásait. Ne szalasszuk el, ragadjuk meg a lehetőséget, hogy környezetünk számára szebbé tegyük az ünnepet, mert minden önzetlen segítség magában hordozza az önnön jutalmát. Ezt évről évre megtapasztalom, azt kívánom Önök is tapasztalják meg.

Nagy öröm volt látni a gyermekek vidám arcát, amikor a Mikulás megérkezett a főtérre és ajándékkal lepte meg a kicsiket. Határon túli, csángó barátainkat is biztosítottuk arról, hogy gondolunk rájuk karácsony alkalmával is, támogatást küldtünk egy kis faluba, Kostelekre. Közösségünk leginkább rászoruló tagjainak tűzifát osztottunk, a gyermekeknek pedig ingyenesen biztosítjuk az étkezést az ünnepek alatt. A jégpálya élményét mindenki számára elérhetővé tettük, hiszen a családoknak és a diákoknak különleges kedvezményeket biztosítunk. A rászoruló családoknak ajándékgyűjtési akciót szerveztünk, remélem, így minden hatvani karácsonyfa alá kerül ajándék szenteste.

Ez a gondolatiság segít minket abban, hogy jobban kinyíljon a szemünk a minket körülvevő világra. Ezek az élmények lelki feltöltődést nyújtanak számunkra, amelyek kitarthatnak akár 2016 karácsonyáig. Ha megnyitjuk lelkünket és önzetlen szeretettel tekintünk egymásra, tiszta szívvel élhetjük át a karácsony csodáját. Az én álmom az, hogy mindenkit boldognak lássak Hatvanban, hogy a gondtalan arcokról a felszabadult szeretet sugározzon karácsonykor és az év többi napján is. Akkor élhetjük át igazán az ünnepet, ha a segítő odafigyelés, a megbocsátás és a feltétlen törődés öröme vezeti érzéseinket.

Ezekkel a gondolatokkal kívánok békés, boldog karácsonyt minden hatvani állampolgár számára és minden magyarnak határon innen és túl, egy szerető szempárt, amely saját szeretetét visszatükrözi.

Horváth Richárd, Hatvan város polgármestere