A Reggae Camp utolsó előtti napján megtelt a camp, az utolsó napijegyet is eladták. A jó idő, a reggae-hangulat és a fesztiválozókból áradó nyugalom tette igazán színessé a szombatot. A koncertek pedig a színpad elé vonzották a camplakókat, nem csoda, hiszen jött a Tigris, sárga-fekete csíkokkal, ritmusosan csempészve a punk rock reggae-t a fesztiválozók lába alá. A zenekar tagjai azt mondták, legjobban annak örültek, hogy idén nem mosta el őket az eső, és végig tudták játszani a koncertjüket.

– Tavaly nagyon jól belendült a koncert, amikor jött a nagy vihar, a harmadik szám után már le is kellett jönnünk. A mostani fellépés alatt sokszor felnéztem az égre, nem hittem el, hogy most megússzuk. Pedig így lett, és egy remek hangulatú koncertet tudtunk adni. Nagyon ritkán szoktunk fellépni, de a Reggae Campre mindig eljövünk, hiszen félig az otthonunknak tekintjük – mondta Bengáli Tigris, az együttes dobosa. Copy Con pedig nem csak önállóan lépett fel a Reggae Campen, mint ahogy már megszokhattuk a Tigrissel is együtt zenélt. Az énekes elmondta: neki a camp jelenti az éves szabadságát, ilyenkor megpihen, olyan emberek között van, akiket szeret, és teljesen el tud szakadni a mindennapok nyüzsgésétől.

reggaecamp_szombat_48

– Nem igazán kívánhat többet egy reggae-előadó, minthogy a Reggae Campen évente egyszer fellépjen. Itt tényleg olyan emberek vannak, akik nem kívánnak többet, sem kevesebbet, mint a reggae életérzést. Tényleg kívánom mindenkinek, hogy élje át ezt a nyugalmat és igazi önzetlen barátságot, ami itt, ezen a fesztiválon van – mondta Copy Con.

A fesztivál szervezői, a már több mint harminc éve a pályán lévő Ladánybene 27 is színpadra lépett szombaton. Bodnár Tibor, az együttes gitárosa elmondta: mindig különleges érzés a campen koncertet adniuk.

– Mindig zseniális a hangulat a fesztiválon, hihetetlen energiákat kapunk a közönségtől. De ez is volt a lényeg a szervezéskor, hogy az összes reggae-kedvelőt egy helyre hívjuk össze, és öt nap Jamaicát varázsoljunk nekik – fejtette ki.

reggaecamp_szombat_13

A camplakók szombaton is jól érezték magukat, baráti társaságok, családok szórakoztak együtt. – Leginkább a barátaim miatt járok erre a fesztiválra, meg a hangulat miatt. Már meg sem tudom számolni hány Reggae Campen voltam – mondta Lima Viktor.

– Ez egy igazi, jó közösség, családias. Nagyon szeretjük, gyerekeknek is csak ajánlani tudom – mondta Majzerné Anita, aki családjával látogatott el a Reggae Campre. Kisfia, Tamás öt éves, de már háromszor volt a fesztiválon, ő is azt mondta, hogy nincs jobb a campet körüllengő hangulatnál.