Idén ismét meghirdette a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akciót az Energiaügyi Minisztérium. Már 11. alkalommal valósul meg az ország legnagyobb hulladékgyűjtő eseménye. Évről évre egyre többen csatlakoznak ehhez a programhoz, tavaly több mint 40 ezer önkéntes, 850 tonna hulladékot gyűjtött össze országszerte 900 helyszínen.  

A Heves vármegyében is népszerű közösségi összefogást erősítő programra idén is várják a jelentkezőket, amelyhez oktatási intézmények, munkahelyi csapatok, baráti társaságok is csatlakozhatnak április 11-ig a www.regisztracio.szelektalok.hu/login honlapon keresztül.

Hatvanban az önkormányzat és a Pro Natura Mozgalom szervezi évek óta ezt a tevékenységet, a városban kiemelt fontosságú a környezet védelme. Ha valaki szeretne jelentkezni az országos akcióhoz, de a csatlakozásnál támogatásra lenne szüksége, annak szakmai segítséget nyújt a Pro Natura Mozgalom, például területek ajánlásával. A jelentkezők a mozgalom közösségi oldalán, vagy a pronatura.hatvan@gmail.com címen érdeklődhetnek.

Az eddigi évekhez hasonlóan építési törmeléket, autóalkatrészeket, elektronikai eszközöket nem lehet majd gyűjteni, ezeket a 2020-ban indított HulladékRadar applikációban jelenthetik be a résztvevők.

A TeSzedd! akció a föld napján április 22-én kezdődik és április 28-ig tart.

Kezdőkép: www.regisztracio.szelektalok.hu