Ünnepi pillanatokkal kezdődött a decemberi testületi ülés, átadták a Dr. Papp Zoltán emlékgyűrűt. A városért és a lakosságért kiemelkedő tevékenységet végzők kaphatják meg a kitüntetést. Olyanok, akik Hatvanban működő intézménynél kiemelkedő színvonalon végezték munkájukat. Ebben az évben Kovács Sándor, a hatvani önkormányzat építéshatósági osztályának osztályvezetője, illetve Petrovics Géza, a Hatvani Szolgáltató Intézmény közalkalmazottja kapta az elismerést. Kitüntetésben részesítették továbbá a Hatvani Bajza József Gimnázium és Szakgimnázium növendékeit is, akik nemrégiben 5. helyezést értek el az első Diplomácia és protokoll nevű versenyen. Az elismerő okleveleket Horváth Richárd polgármester adta át a diákoknak.

A napirendek között szó volt a hatvani kézilabdacsarnok ügyéről is, a képviselők jogi konstrukció módosításokról hoztak döntést annak érdekében, hogy tavasszal sikeresen elinduljon a létesítmény megépítése.

Szó volt még a fiatalok helyi életkezdésének támogatásáról, azon belül a babakötvényről is. A közel múltban 11 születendő baba kapta meg az önkormányzat támogatását, amely gyermekenként 40000 Ft-ot jelent.

A testületi ülésen kitértek rá, hogy december elsejétől a DISZI előtt és a Bástya úton is fizetőssé vált a parkoló. Az utóbbival kapcsolatban merült fel: a város tárgyalna a kórház vezetésével, hogy a dolgozóik parkolására megoldást találjanak. Ám a találkozó elmaradt, így most a testületi ülésre meghívták Stankovics Éva igazgatót is, aki ezúttal eleget tett a hivatalos meghívásnak.

Horváth Richárd polgármester kezdeményezésére szóbeli megállapodást kötöttek Stankovics Éva igazgatóval, hogy ezentúl havi rendszerességgel találkozni fognak és a kórházat érintő ügyekről közösen tárgyalnak. – Az önkormányzat eddig sem zárkózott el a kórházzal történő egyeztetésektől, és a jövőben is számítok a kórház vezetőségének nyitottságára. Városvezetőként a kölcsönös párbeszédben hiszek, és az a célom, hogy a hatvani kórházban dolgozók és az oda gyógyulni térők érdekei minél inkább érvényesülni tudjanak – mondta a polgármester.

Fotó: Albert Péter