Vasas Kinga, a Fortuna TSE edzője, rendszeresen tart Hatvanban akrobatikus rock and roll órákat. A foglalkozások a teljes testet igénybeveszik, valamint fejlesztik az ízületi mobilitást. Az egyesület tagjai gyakran vesznek részt különböző megmérettetéseken. Az elmúlt hetekben területi versenyen bizonyították tudásukat. A Hevesen megrendezett pontszerző bajnokságon 2 hatvani csapat is indult, children illetve serdülő kisformációs kategóriában, melyben a versenyzők 3. helyezést értek el.

Zölei Gréta elmondta, az első versenyén nagyon izgult. – Szeretem ezt a mozgásformát és jó érzés, hogy táncolhatok. Örömmel tölt el a megmérettetéseken való részvétel is, hiszen olyankor látszik igazán, hogy milyen összetartó csapat vagyunk – mondta. Hajdú Nóra több éve tagja a közösségnek, úgy véli: a tánc által lehet igazán önmaga. – Leginkább az akrobatikai mozdulatokat szeretem, mert közben felszabadultnak érzem magam – emelte ki.

Vasas Kinga elmondta: azt tapasztalja, hogy hatvanban egyre népszerűbb ez a sportág. – Az akrobatikus rock and roll órák, már 4-6 éves korban is elkezdhetőek, ugyanis ilyenkor nagyon fogékonyak a gyermekek a tanulásra. A sportolás jótékonyan hat a lélekre, valamint az agyműködésre is, mindezek mellett erősíti az izomzatot, így minden gyermek számára hasznos lehet – részletezte.

Hozzátette: a foglalkozásoknak közösségformáló hatása is van, ugyanis az órákon gyakran alakulnak ki új barátságok is. A Fortuna Táncsport Egyesület már készül az újabb megmérettetésre, a Virárok és a Mátrix elnevezésű csapatokkal május 13-án újabb területi versenyen mutatkoznak be.

Kezdőkép: Vasas Kinga által küldött kép