Hatvan eddigi fejlesztéspolitikájának tervezésekor fontos szempont volt, hogy városunk mellett a térség lakosai is haszonélvezői lehessenek a település eddigi dinamikus fejlődésének. Fontosnak tartjuk ezért, hogy Hatvan megtartsa eddigi vezető szerepét a térség fejlesztésében. Mindent megteszünk tehát azért, hogy fejlesztési elképzeléseink – miként eddig is – a hatvani lakosság számára konkrét fejlesztést generáló, a térség potenciális lehetőségeire hatékonyan építő projektekben ölthessenek testet – foglalta össze Horváth Richárd, Hatvan polgármestere.

Az elmúlt években harmincnál is több jelentős beruházást valósítottunk meg Hatvanban. Hatvan sikertörténetének megteremtését, a város professzionális fejlesztési folyamatát még Szabó Zsolt államtitkár úr indította el, aki fontos eredményeket ért el korábbi városvezető polgármesterként, eredményeire a jelenlegi vezetés is folyamatosan épít, s ennek fényében végzi a település megújítását-tette hozzá.

csaknem 18 milliárd forint pályázati pénzt hívhatnak le a térségi önkormányzatok ősztől

A város fejlesztését szolgáló folyamatok jelenleg is zajlanak. Többek között olyan stratégiai fontosságú beruházásokat tervezünk, mint a sportcsarnok építése, vagy a piac átalakítása és felújítása. E fejlesztések szervesen kapcsolódnak mind az előző mind a jelenlegi városvezetés elképzeléseihez. Ezen projektek egy részéhez, a Településfejlesztési Operatív Program keretében elnyerhető támogatásokat is szeretnénk igénybe venni – e területen is fontos és erős az együttműködés a város és a felsőbb döntéshozatali fórumok között-fogalmazott Horváth Richárd.

Tudomásom szerint a programról kedden tartottak sajtótájékoztatót Hatvanban. Ezen a tájékoztatón, Csík Balázs a Heves Megyei Közgyűlés képviselője ismertette a térség fejlesztésére irányuló lehetőségeket. Elmondta, hogy várhatóan csaknem 18 milliárd forint pályázati pénzt hívhatnak le a térségi önkormányzatok ősztől, a települések fejlesztését célzó beruházásokra – tájékoztatott a polgármester.

A hatvani önkormányzat sajnos nem értesült a témában tartott sajtótájékoztatóról, így az ott elhangzottakról csupán utólag hallottunk. Nagy öröm számunkra, hogy korábbi polgármester, Szabó Zsolt államtitkárt mellettünk többen is támogatják abban, hogy a megkezdett munkájának folytatásához minden segítséget megadjon a térség és azon belül is Hatvan városának. Közismert, hogy Hatvan és a környező települések megújításában Szabó Zsolt államtitkár vállalta eddig is a vezető szerepet. Példaértékű munkáját felújított iskolák, középületek, utak és terek mutatják. Bízunk tehát benne, hogy a megkezdett fejlesztések sikere érdekében is töretlenül fog támogatni bennünket, ahogyan eddig is tette-hangsúlyozta a városvezető.

Tekintettel a térség fejlesztésének fontosságára, a hatvani önkormányzat fontosnak tartaná, hogy az érdemi szakmai egyeztetés folyamata folytatódjon, sőt elmélyüljön, hiszen minden település közös érdeke, hogy a Heves megyei polgárok számára biztosítsuk azokat a feltételeket, melyeket egy európai uniós állampolgárt megilletnek. Mindezért a későbbiekben mindenképp szükség lesz a szakmai párbeszéd folytatására a térség szakmai és politikai vezetőinek részvételével – tette még hozzá Horváth Richárd.