Több éve rendeznek időszakos kiállítást a városháza folyosóján. Most Tuza Csaba színes természetfotói díszítik a közlekedőt. A képeken a bennünket körülvevő táj szépségei és az országban élő, ritkán látott kisállatok is megjelennek. Horváth Richárd polgármester megnyitó beszédében elmondta, hogy számos kiállítás színesítette már a városháza falait, azonban ez az első alkalom, hogy természetfotókat helyeztek ki. – Mindig öröm látni, ahogy a művészet beköltözik a folyosóra, jó érzés végigsétálni a kiállított képek mellett – emelte ki. Tompa Z. Mihály, a Hatvani Galéria vezetője úgy fogalmazott: nagy öröm számára, hogy a hatvani városvezetés magas szinten támogatja a művészeteket és rendszeresen helyet biztosít a tárlatoknak.

Tuza Csaba kifejtette: már gyermekkora óta érdekli a fényképészet, az elmúlt évek során folyamatosan fejlesztette tudását és eszközparkját, annak érdekében, hogy megörökíthesse kedvenc témáját: a madarakat. – Öt éve kezdtem el komolyabban foglalkozni a fotózással, azonban sok időt elvett, a technika fejlesztése, ugyanis szerettem volna a látásmódomhoz megfelelő objektívet találni – részletezte. Hozzátette, hogy a kiállítás keretében bemutatott képek, mind frissek, ugyanis ezen a nyáron készültek.

Az tárlat a Hatvani Galéria és a Liszt Ferenc Művelődési Ház közös szervezésében jött létre. A fotókat októbert 25-ig  tekinthetik meg az érdeklődők a városháza falain. A kiállítás megnyitóját a Dali Dalárda énekes produkciója színesítette.

Fotó: Albert Péter