Közösen tornáznak a Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezetének tagjai. Továbbá csatlakoztak hozzájuk olyan külsősök is, akik az egészségük megőrzésére koncentrálnak. Dencs Andrásné már csaknem tíz éve tartja ezeket a foglalkozásokat, a célja, hogy felhívja a figyelmet a mozgás fontosságára a mozgásszervi betegségek megelőzése érdekében.

A teremtornán különféle gyakorlatokat ismételnek a résztvevők. – Leginkább ülve tornáztatom őket, átmozgatjuk a nyakat, a felső végtagokat, a gerincet, a csípőt és a lábakat is. Emellett járógyakorlatokat is végzünk. Ezek segítenek az állapotukon, hiszen így nem szűkülnek be az ízületi mozgáspályák, és jobban bírnak majd mozogni – fejtette ki Dencs Andrásné nyugdíjas gyógytornász.

Számos programot szervez a Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezete, így például keddenként szenior örömtánc órákra várják az érdeklődőket. Az is és a szerdai gyógytorna is teljesen ingyenes, és bárki csatlakozhat a foglalkozásokhoz. A tornát a Hatvani Rendezvényház mellett lévő játszóházban tartják minden szerdán15 órától.