Heves Megyei Tenisz Bajnokságot rendeztek a Hatvani Tenisz Centrumban. Az eseményen korcsoportok szerint zajlottak a mérkőzések, a gyerekek és a felnőttek is bizonyíthatták tudásukat. Dán Gyula elmondta szeretné, ha a jövőben egyre több verseny valósulhatna meg a városban, ugyanis azt tapasztalja, hogy az emberek nyitottak a tenisz felé. – Sokan nehéznek tartják ezt a sportágat, de az edzőink nagyon tehetségesek és segítőkészek, így a kezdők is elsajátíthatják a teniszt. Várjuk a gyermekek jelentkezését is, hiszen számukra is tartunk edzéseket. Szeretnénk, ha a pályákon a gyakorlás mellett, rendszeresen szervezhetnénk mérkőzéseket is – emelte ki.

Hozzátette: a tenisz iránt érdeklődők 5 salakpályán és télen pedig fedett sátorban sportolhatnak. A Hatvani Tenisz Centrum alapítója azt is kiemelte: Hatvanban egyre népszerűbb sportnak számít a tenisz, folyamatosan érkeznek a gyerekek 4-6 éves kortól, de az abszolút kezdők is megtalálhatják a sikerélményeket a pályán.

A kétnapos teniszversenyre csaknem 100 ember jelentkezett összesen. A szervezők a helyszínen az ebédről is gondoskodtak, az érdeklődőket zsíros kenyérrel és főtt étellel várták. A megmérettetésen a legjobban teljesítő játékost meg is jutalmazták, ő egy hétvégi használatra nyert autót.

Fotó: Albert Péter