Ünnepélyes pillanatokkal kezdődött az év utolsó testületi ülése. Átadták a pedagógus szolgálati emlékérmeket, amik azoknak ítélhetőek oda, akik legalább 25 éven keresztül kiemelkedő munkát végeztek a gyermekek fejlődése érdekében. A díjat most Mező Márta Gabriella, Soósné Szabó Éva, Hoffmann Józsefné, Terényi Gyuláné és Déda Irén vehette át. Az önkormányzat minden évben támogatja a helyi kéklámpásokat, a közösség érdekében végzett munkájukat megköszönve támogatást szavaztak meg a rendőrök, a tűzoltók és a mentősök számára.

Már több alkalommal pályázott a város futópálya építésére, most is megteszi. A Zagyva-ligetben található kültéri fitneszpark népszerű, sokan használják, ezért ezt a területet szeretnék bővíteni egy futópályával. A Grassalkovich út felőli oldalon indulna és a fitneszpark, a játszótér mellett elhaladva a Kastélykerti lakótelep mögötti ligetes részen megfordulva ugyanoda térne vissza. A beruházás előre láthatólag 71 millió forintba kerül, amihez 50 százalékos önerőt biztosít a város.

Mindemellett két fejlesztést is megvalósítanak a strandon. Az egyik, a 33 méteres úszómedence burkolatának felújítása, az eltelt 30 év alatt hiába javították, már szükséges egy teljes körű felújítás. Ennek tervezett értéke 72 millió forint. Ugyanakkor az előírásoknak megfelelően a vízellátás miatt egy kutat is kell fúrni a strandon, ez csaknem 57 millió forintba kerül.

A város közbiztonságának tovább javítása érdekében pedig arról is döntöttek, hogy újabb 6 térfigyelőkamerát helyeznek el a településen, így összesen már 49 kamera figyeli Hatvant. Szó volt arról is, hogy az Árnyas utcában két lámpatestet telepítenek, mivel az utca egyik szakaszán nem volt kiépítve a közvilágítás.