Advent utolsó hétvégéjén is sokan ünnepeltek együtt Hatvanban. Változatos programokkal készültek a szervezők ezekre a napokra is, szombaton Lola és a Dalvarázs Show Kórus lépett fel a Kossuth téren. Vasárnap pedig a Szirkék adtak karácsonyi koncertet a Liszt Ferenc Művelődési Házban. Itt olyan énekek csendültek fel, mellyel a közönség végig kísérhette Jézus történetét, egészen a megszületésétől.

A hangverseny után a főtéren folytatódott a program, ahol ünnepi hangulatot árasztott a város karácsonyfája, a fények és a bódékból áradó kürtőskalács és forraltbor illata. A Kossuth téren felállított faházakban nemcsak ételt és italt lehetett vásárolni, hanem kézműves ajándéktárgyakat, és ünnepi díszeket egyaránt. Emellett élő állatos betlehemi jászollal, fényalagúttal, valamint Mikulás-házzal is lehetett hangolódni a karácsonyra. A legkisebbek pedig felülhettek az ingyenes körhintára is. Ezeken túl pedig asztalokat, könyöklőket és hőgombákat is kihelyeztek, hogy mindenki kényelmesen leülhessen beszélgetni és elfogyasztani ételét.

Az eseményen Krizsán Zoltán atya arról beszélt, hogy ez a gyertya jelzi azt, hogy már csak egy karnyújtásnyira van a várva várt ünnep, azonban van még egy hetünk, hogy elcsendesedjünk és felkészítsük magunkat a karácsonyra.

Isten mindig jelen van az életünkben. Azt ünnepeljük karácsonykor, hogy megtestesült és a történelmünk része lett. Éljük át szenteste, hogy a mi szívünkben és lelkünkben egyaránt megszületik a betlehemi gyermek szeretetével és irgalmával együtt. Ő adjon nekünk erőt életünk minden napán – mondta.

Ezt követően az óhatvani templom plébánosa a vásárba látogató három kisfiú és egy kislány segítségével közösen gyújtotta meg a város adventi koszorúján a negyedik gyertyát, mely a szeretetet szimbolizálja. Az utolsó láng fellobbanásával teljes fényében világít Hatvan adventi koszorúja. Jövő héten pedig már együtt ünnepelhetjük a karácsonyt szeretteink körében.

Fotó: Albert Péter