A Liszt Ferenc Művelődési Házban nyílt tárlata Tar Ildikónak, ahol bárki láthatja: a művész egyszerre több irányzatot is képvisel. Festmények, szobrok és különleges technikákkal készült alkotások sorakoznak a falakon, polcokon. Ezek mind-mind a művésznő érzéseit, gondolatait, s ezzel együtt önmagát tükrözik. A kiállítást Tompa Z. Mihály, az intézményvezető nyitotta meg, aki kitért rá: évek óta ismeri Ildikó munkásságát, ám sokszínűsége miatt máig nem sikerült teljesen kiismerni azt.

Mint mondta, minden kiállítása más és más, mindig új dolgokat próbál ki, ami még izgalmasabbá és érdekesebbé teszi művészetét. Tar Ildikó 16 éven át festett, amit autodidakta módon sajátított el. Műveit azért készítette, hogy kifejezze velük saját magát és mindezt továbbadja másoknak. Jelenleg pedig a textilszobrászatban találta meg azt az alkotási stílust, ami a legközelebb áll hozzá.

Tar Ildikó művészetével nem csak alkotásain keresztül ismerkedhetünk meg, a művésznő mindig szívesen válaszol a kérdésekre, de akár oktatást is vállal.