Könyvtáros szakmai napot tartottak a hatvani Ady Endre Könyvtárban. Az esemény keretében a Magyar Könyvtárosok Egyesülete Heves Megyei szervezetének képviseletében érkeztek vendégek a helyszínre. A Szomszédoló szakmai nap elnevezésű programon Luzsi Margit és Komló-Szabó Ágnes a nemrégiben megjelent Élménykönyvtár című kötetüket mutatták be rendhagyó módon.  A vendégek interaktív feladatokban is részt vehettek.

Sinkovics Erika, az Ady Endre Könyvtár igazgatója elmondta: örömmel mutatja be a megújult hatvani könyvtárat a vendégeknek. – Heves megyéből 46 könyvtáros jött el hozzánk, hogy megnézzék az épületet. A vendégekkel kötetlen beszélgetés keretében kitérünk a könyvtárak fejlesztési lehetőségeire is, illetve a tapasztalatainkat is megosztjuk – részletezte.

A szakmai nap résztvevői a hatvani könyvtár teljes területét is megtekinthették, így a raktárba, illetve a gyermekkönyvtár részlegbe is betekintést nyerhettek. Mindemellett kötetlen beszélgetés keretében osztották meg egymással az észrevételeiket és a könyvtárfejlesztési tapasztalataikat. A könyvtáros vendégek a Hatvany Lajos Múzeumot is meglátogatták, ahol a premontrei rendről szóló kiállítást is megtekinthették. A látogatás keretében a hatvani anyagok mellett, a most is létező premontrei apátságokkal ismerkedhettek.