Napközis tánctábor zajlott a Grassalkovich Művelődési Házban, melynek keretében interaktív és fejlesztő programokon vehettek részt a gyerekek. Az esemény főként az óvodásokat, illetve a kisiskolásokat szólította meg. Vasas Kinga, a tábor vezetője elmondta: a játékok mellett kiemelt szerepet kapott az akrobatikus rock and roll, amely segíti a koncentráció, az egyensúlyérzék és a koordinációs készségek fejlesztését. – Az akrobatikus rock and roll egy kemény sport, amit érdemes már óvodás korban elkezdeni. Mindezek mellett a gyermekek 5-6 éves korukban a legfogékonyabbak a tanulásra, így gyorsan elsajátítják a táncos mozdulatokat is – emelte ki Vasas Kinga, akrobatikus rock and roll sportedző.

A táborban a tánccal párhuzamosan kézműves foglalkozáson is részt vehettek a gyerekek, melynek keretében festettek, színeztek és ragasztottak is. Az elkészült alkotásokat pedig haza is vihették. Kárpáti Korina elmondta: nagyon tetszik neki a tábor és az elmúlt napokban sok új feladatban próbálta ki magát. Sokat táncolunk, aminek nagyon örülök, ugyanis jó érzéssel tölt el a mozgás. Nagyon tetszettek a kézműves feladatok is, ugyanis sok kreatív technikát tanultam – tette hozzá.

A napközis tánctábor egész napos elfoglaltságot biztosított a gyermekeknek, a programok mellett szabadfoglalkozásra is lehetőség nyílt, így mindenki megtalálhatta a szára megfelelő szórakozást.