Kutyaugatástól volt hangos a Kodály tornaterme. Idén már második alkalommal rendezték meg a Dog Dancing versenyt, amelyre az őszi szezonban is sokan jelentkeztek. – Közel 40 versenyző nevezett és külön öröm, hogy Szlovákiából, Ausztriából, Csehországból és még Olaszországból is szép számmal érkeztek. Remélem a jövőben is sikeresnek bizonyul majd az esemény. Arra biztatok mindenkit, hogy aki szereti a kedvencét, bátran jelentkezzen és próbálja ki magát, hiszen itt, ebben a sportágban a felkészülések alatt a gazdik is megtanulnak koncentrálni és pozitívan gondolkodni – mondta el Juhász Anikó, az esemény szervezője.

Most is több kategóriában mérhették össze tánctudásukat a kutyusok. Wilheim Fruzsina, a zsűri elnöke szerinte, a freestyle a leglátványosabb, ugyanakkor a trükkökön túl a négylábú egészségi állapotát tartják leginkább szem előtt. Fruzsina azt is elárulta, hogy a kűr értékelésénél nagyobb hangsúlyt fektetnek a pontosságra, mivel az a tapasztalat, hogy a túl sok koreográfiának köszönhetően a kutyus figyelmetlenebbé válik. Ebben az évben az úgynevezett lábnál keresztezés a divatos, amikor a kis kedvenc átteszi az egyik mancsát a másikon.

dog_dancing_01 dog_dancing_07

Tanászi Szandra Tatabányáról érkezett és már 6 éve versenyzik két kutyájával. A fiatal lány két hete nyerte meg a Szlovákiai Dog Dancing Országos Bajnokságot. – Mindennap legalább 15-20 percet gyakorolunk. A zeneválasztás után találom ki a koreográfiákat. A legtöbb esetben az idősebb kutyámnál lassúbb dalokat választok, figyelnem kell arra, hogy ő már nehezebben mozog – mesélte.

A versenyzők között az elmúlt években a versenyszellemen túllépve, igazi barátságok is kialakultak.

dog_dancing_04 dog_dancing_11 dog_dancing_19 dog_dancing_20 dog_dancing_21 dog_dancing_23