Diákokkal és szülőkkel telt meg pénteken a Nyitott Ház Tanodája. Projektzáró ünnepséget tartottak ugyanis az intézményben, egy két éves tevékenység zárult le ünnepélyesen a programon. Vanóné Raffai Terézia, az intézmény szakmai vezetője elmondta: az elmúlt időkben főként hátrányos helyzetű gyermekek fejlesztésében tevékenykedtek, melyet számtalan pozitív eredmény és siker igazol.

A programon Lestyán Balázs alpolgármester köszöntőt mondott, melyben kifejezte tiszteletét és köszönetét a Nyitott Ház Tanoda összes munkatársának, akik hosszú évek óta a gyermekekért tevékenykednek és az ő fejlesztésükért dolgoznak.

A tájékoztató beszédek után a tanodába járó gyerekek műsorai következtek. A diákok énekes, táncos előadással készültek, szívesen mutatták meg magukat a különböző képességekben. Morvai Nikolett például egy Lázár Ervin mesével készült a közönségnek. – Nagyon sok népdalt tanultunk, de az iskolai órákhoz, a házi feladatokban is sok segítséget kaptunk itt – mondta a kislány.

De nemcsak a tanulásról szólt ám a tanodai élet, a gyerekek sok szép élményt elevenítettek fel magukban. – Sokat voltunk kirándulni, jártunk Sárospatakon is, ahol érdekes programokon vettünk részt. Egyszer túráztunk egy szép tengerszemnél is, az is kellemes élményem. Sok barátot szereztem a tanodában, sokat játszunk és nevetünk itt – részletezte Marsi Dominik.

Tari Arnold is 12 éves kora óta rendszeresen részt vesz a tanoda életében, számtalan jó élménye maradt meg az elmúlt években. A 19 éves fiatalember jelenleg táncművészeti gimnáziumba jár, feltett célja, hogy táncpedagógus legyen. Mint mondta: a tanodában mindig bátorították és segítették álmai elérésében.

Bár egy projekt lezárult a Nyitott Ház Tanodájában, az ott zajló közösségépítő munka tovább folytatódik, hiszen az intézmény programjai továbbra is jó alternatívát adhatnak a gyermekeknek és családoknak egyaránt.