Múlt hét csütörtökön döntött a képviselő-testület a 2016-os költségvetésről. Többek között szó volt az utak felújításáról, a járdák karbantartásáról, illetve szavaztak arról is, hogy idén 97 millió forinttal támogatja az önkormányzat a civil szervezeteket, melynek egy részéből finanszírozzák a Civil Alapot is.

– A civilek, miközben szervezik az életüket, a körülöttük lévő környezetet, a várost is alakítják, és igyekeznek minél színesebbé, változatosabbá tenni azt. Így minden évben lehetőségeinkhez mérten támogatjuk őket munkájukban – fogalmazott Horváth Richárd polgármester.

A szervezetek pedig ki is használják a támogatásokat, hiszen a pályázható összegekből programokat tudnak szervezni a tagoknak.

– Kártyaversenyeket, anyák napját is szervezünk a pénzből. Számunkra nagyon nagy segítség, hiszen így még színvonalasabbá tudjuk tenni a rendezvényeinket – emelte ki Sánta Gyula, a Naplemente Nyugdíjas Klub vezetője.

Pusztai Ágnes, a Grassalkovich Énekegyüttes egyik tagja arról számolt be, ők előző évben először vették igénybe a lehetőséget, melyből énektábort szerveztek.

A civil szervezetek március 1-ig adhatják be igényüket a Civil Alapra.