A Hatvany Lajos Múzeum egy héten át tartó programján minden a környezettudatosságról szól. A negyedik alkalommal megrendezett Ökotáborban minden napot más-más tematikára építenek fel, hogy változatosan tölthessék el idejüket a gyerekek. – Sokat kirándulnak, ellátogatnak a vadasparkba, közösségi játékokat és sportversenyeket rendezünk nekik. Olyan programok vannak, amelyek a környezettudatos nevelésről és a tudatos életmódról szólnak – fejtette ki Ferencz Beatrix, a Hatvany Lajos Múzeum igazgatója.

Az Ökotábort csapatépítéssel kezdték a táborozók, játékos feladatokon ismerkedtek meg egymással. Tóth Senon az első perctől kezdve jól érezte magát a táborban. – Nagyon jól érzem a táborban magam, sokat játszunk és mindenki nagyon barátságos – mondta. Az egészséges életmód jegyében salátástálat készítettek a gyerekek, saját maguk díszíthették ki az edényüket.

Bíró György csapatmester rámutatott, hogy a gyerekek környezettudatos nevelésével a felnőttek szemléletét is formálni tudják. – Amikor hazamegy a gyerek, elmeséli otthon, hogy miként kell szelektíven gyűjteni a szemetet, vagy hogy melyik állat védett és mit kell tenni érte, hogy ne pusztuljon el. Ezzel tanítja a szüleit is, és példát is mutat a helyes viselkedésből – mondta. Az Ökotáborban fogyatékkal élő gyermekek is részt vesznek, ezzel is ránevelve a táborozókat arra, hogy jó szívvel tudják egymást elfogadni.