Robotokat programoznak és tabletek segítségével tanulnak a Hatvani Szent István Általános Iskola diákjai. Az intézmény digitális fejlesztési terv alapján formálja a tanulók matematikai, szövegértési, és természettudományos tudását, valamint a problémamegoldó és kreatív gondolkodását. A 110 millió forint támogatásnak köszönhetően, a projektben a pedagógusok speciális továbbképzése is megvalósul.

– Nagyon jól tudjuk, ha tabletet adunk egy gyerek kezébe, akkor elkezdi haszontalan dolgokra használni és játszani vele. A pedagógusaink segítségével arra tanítjuk a fiatalokat, hogy a tanulás során is bátran használják ezeket az eszközöket. Ennek érdekében a kollégáink tanfolyamokon vesznek részt, ahol különböző programok használatát sajátíthatják el – részletezte Kovács János, a Hatvani Szent István Általános Iskola intézményvezetője.

Az oktatók munkáját és a tanulást már egy interaktív tábla is segíti, aminek köszönhetően a diákok közösen oldhatnak meg feladatokat a társaikkal.

Pusztai Mónika szerint a gyerekek már mindent az internetről szeretnének megtudni, így a tantestület igyekszik arra nevelni őket, hogy hasznos tudást szerezzenek a világhálóról.

– A továbbképzés, amin részt veszünk elég megterhelő, mert a mindennapi munkánk mellett, délutánonként még tanulunk is. Egy online képzésen veszünk részt, amiben a gyerekek interaktív eszközök segítségével tanulnak, és ezt rögzítjük egy kamerával. A felvételt később megnézzük és kielemezzük a kollégákkal, így tanulhatunk egymástól is – mondta Pusztai Mónika, a Hatvani Szent István Általános Iskola tanára.

Az esemény keretében az intézmény legkisebb diákjai is bemutatták, hogy mit tudnak. A gyerekek többnyire játékrobotokat mozgattak meg és irányítottak, egy számukra kifejlesztett programozó felület segítségével. A tantestület tagjai a jövőben is arra törekednek, hogy minél korszerűbb eszközökkel fejleszthessék a diákjaik tudását.