Veszélyeshulladék-gyűjtést szerveznek november 13-án Hatvanban. Reggel kilenc órától a Népkertben várják a hatvaniakat, a lakcímkártyájuk felmutatásával adhatják le a hulladékot. A rendszeresen megrendezett veszélyeshulladék-gyűjtést a tapasztalatok alapján sokan kihasználják. – Legtöbben az elektronikai hulladékokat, tv-t, hűtőt, számítógép-alkatrészeket adják le. De begyűjtjük a gumiabroncsokat, lejárt szavatosságú gyógyszereket és a használt sütőolajat is – részletezte Farkasné Szűcs Daniella környezetvédelmi ügyintéző.

Ezek mellett akkumulátorokat, szárazelemeket, festékes göngyölegeket, irodatechnikai hulladékokat, fénycsöveket is le lehet adni szombaton. A gumiabroncsoknál van csak mennyiségi kikötés, ingatlanonként négyet vesznek át. Továbbá felhívják rá a figyelmet, hogy hungarocellt nem lehet leadni a veszélyeshulladék-gyűjtés során, azt a csányi úti hulladéktelepen veszik át.

A veszélyeshulladék-gyűjtésen szombaton 15 óráig várják a hatvaniakat, a helyszínen a közterület-felügyelők segítenek majd, ők irányítják a forgalmat.