Az önkormányzat minden évben megszervezi a virágosztást, ahol minden hatvani lakos három cserép muskátlit vihet haza ingyen. Az elmúlt években megtartott nagysikerű eseményhez hasonlóan idén is két helyszínen zajlik majd a virágosztás, ám ezúttal változás is van, mivel a Kossuth téren kertészeti kiállítást szerveznek. Az újhatvaniak a Széchenyi István Római Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium udvarán, míg az óhatvaniak a DISZI udvarán tudják átvenni a virágaikat – tájékoztatott Lestyán Balázs alpolgármester.

A rendszer a megszokott módon működik majd: egy hatvani lakcímkártyával három cserép muskátli vehető át. Mindemellett ugyanúgy utcanevek szerint kell majd sorban állni a virágokért. A muskátliosztás a készlet erejéig tart.

Ezzel párhuzamosan zajlik a kertészeti kiállítás, ahol szombaton és vasárnap is több programmal várják az érdeklődőket. Helyi, és a közelben élő termelők előadásokkal is készülnek, így például a mézről is bővebben lehet hallani. Vásárlásra is van lehetőség: kerti gépek, szerszámok mellett, balkonnövények, évelők, egynyári virágok, fűszer és gyógynövények is kaphatóak lesznek ezen a két napon a Kossuth téren.