Már hízik a jég a Kossuth téren kialakított, fedett jégpályánál. Állnak a palánkok, lefektették a csöveket, zajlik a hűtés, hogy minél jobb minőségű és kellő vastagságú jég várja majd a korcsolyázókat. A munkálatok folyamatosan zajlanak a területen, még több feladat hátra van, de mindenki azért dolgozik, hogy a nyitásra megfelelő körülmények legyenek. – Minden évben tervezünk újítást, idén még nagyobb lesz a pálya: egy 100 négyzetméteres résszel növeltük meg, ezen a plusz területen pedig a kicsik, a kezdők és a bizonytalanok tudnak majd gyakorolni – emelte ki Kovács Péter rendezvényszervező.

Ugyanakkor számottevő változás, hogy idén a mosdókat is jóval közelebb teszik a sátorhoz, így korcsolyával nem kell majd messzire menni. A hagyományok szerint pedig a hivatalos megnyitó előtti napon, a rászoruló gyermekek már kipróbálhatják a jeget. Ennek költségeit a frakció állja. – Nagy öröm számunkra, hogy ilyen népszerű a jégpálya, egy szezonban körülbelül 20 ezren korcsolyáznak. Mindemellett pedig természetes, hogy segítünk a rászoruló gyerekeken is – fogalmazott Tarsoly Imre önkormányzati képviselő.

A jégpálya megnyitóját szombaton 19 órakor tartják. Az idei szezont a Pavuk Műkorcsolya Iskola tanítványai, a Hatvani Gigászok és a Szent István Általános Iskola hokisai nyitják meg. Ezt követően látványos lézer show, majd egy jégdisco vár mindenkit, ahol DJ Gézu és DJ Hatvani Feco pörgeti a lemezeket.

A nyitvatartás a tavalyi évhez hasonlóan alakul: hétköznapokon 8 és 15 óra között az iskolások és óvodások veszik birtokba a jeget, ezt követően pedig este 7-ig tart nyitva a pálya, utána jönnek a sportolók. Hétvégente este 8 óráig lehet korcsolyázni.