Ismét megrendezik a 10.000 Ütés Napja rendezvényt szombaton a Hatvani 5. számú Általános Iskolában, immáron negyedik alkalommal. A hagyományteremtő program célja továbbra is az, hogy az elhunyt harcművészmesterek, edzőtársak, tanítványok emléke előtt tisztelegjen mindenki, aki szeretne, mégpedig azzal, hogy 10.000 ütést hajtanak végre. A rendezvényen bárki részt vehet, így az is, aki nem rendelkezik előképzettséggel, illetve nem űz semmilyen harcművészetet vagy küzdősportot. Kétezresével adják le az ütéseket a harcművészek, a szünetekben pedig küzdősport klubok, és tánccsoportok látványos bemutatókkal szórakoztatják majd a jelenlévőket.

A megemlékezés mellett a jótékonyság jegyében is zajlik majd az esemény. Ez alkalommal a szervezők a befolyt adományokat a  Szociális, Gyermekjóléti és Egészségügyi Szolgálat Fogyatékkal Élők Nappali Intézményének adják át. A rendezvény belépő díja 1000 Ft lesz. A befolyt összeg teljes egészében az intézményhez kerül. – Azt szerettük volna, hogy egy olyan hatvani érdekeltségű helyre kerüljön a belépőkből befolyt összeg, ahol értékelik majd a felajánlást és valóban hasznos lesz a segítség – közölte Koczka Konstantin, szervező. Hozzátette:  az ütéseket zenére végezzük, melynek főleg a gyerekek nagyon örülnek. Nincs semmi kötöttség, ez azt jelenti, hogy aki elfárad bármikor abba hagyhatja, és bármikor visszakapcsolódhat az ütésekbe. Az országból már nagyon sokan jelezték hogy részt vesznek rajta de külföldi érdeklődők is kerestek már ez ügyben.

– Hatalmas öröm és megtiszteltetés számunkra, hogy épp a mi intézményünknek ajánlják fel a befolyt összeget. A segítség nem is jöhetne jobbkor, ugyanis a fogyatékkal élők nappali intézménye másfél hónap múlva elköltözik a Bajcsy Zsilinszky útról, s az adományból az új életteret szeretnénk komfortosabbá, szebbé tenni – részletezte Semperger Katalin, a Szociális, Gyermekjóléti és Egészségügyi Szolgálat vezetője.

A program szombaton 10:30-kor kezdődik az Ötös iskolában.