Már hetek óta zajlanak az előkészületek a Kossuth téren, hogy a szombati jégpálya megnyitóra minden készen álljon és egy jó hangulatú bulival startoljon el a jégpályaszezon. A 400 négyzetméteres jégfelület már majdnem kész állapotban van, az utolsó simításokat végzik rajta, hogy a hivatalos megnyitón tökéletes körülmények között szórakozhassanak a látogatók. Lestyán Balázs alpolgármester elmondta: a szervezők idén is mindent megtesznek azért, hogy a jégpálya a főtér és a karácsonyi vásár egyik ékköve legyen. – Szombaton 19 órától hivatalosan is megnyitjuk a jégpályát, ahol a Pavuk Műkorcsolya Iskola tanítványai műsorral, míg az Animal Cannibals egyedi koncerttel készül a közönségnek – mondta az alpolgármester, aki hozzátette: a lakosság idén a főtéri jégpályát még zavartalanabbul használhatja majd, ugyanis a sportolók nem ezen a pályán edzenek, mivel számukra egy másikat alakítottak ki.

De nemcsak ez az egyetlen változás a jégpálya körül, ugyanis a büfé is másik helyre került, mindenhol üveg veszi körül és így sokkal látványosabb is lesz. A hütte hangulata azonban változatlan marad, továbbra is karácsonyi kiegészítőkkel és téli atmoszférát idéző díszekkel várják a melegedni vágyókat.

A jégpályán ezen kívül a rendszeres jégdiscok sem maradnak el, az első bulit november 30-án a megnyitón tartják, ahol Dj Gézu és Dj Hatvani Feco fog zenélni. Mindemellett a szervezők a jegyárakon sem változtattak a tavalyihoz képest, családbarát árakkal dolgoznak idén is.