Kemény rivális ellen játszik az FC Hatvan szombaton fél öttől, a hatvaniak azt a Cigándot fogadják, amely tavasszal eddig négy győzelmet, két döntetlent ért el és egy vereséget szenvedett. A cigándiak az előző fordulóban legyőzték másik riválisunkat, a Kazincbarcikát 3–1-re, így biztosan önbizalommal telve várják az összecsapást.

A hatvaniak a bajnokság 4. helyén állnak 43 ponttal. Tavasszal eddig öt győzelmet és három vereséget mutathatnak fel, hazai pályán (illetve először Gyöngyösön) legyőzték a Nyírbátort 1–0-ra, majd a Tiszaújvárost és a Felsőtárkányt egyaránt 3–0-ra, a Tállyát 2–1-re, idegenben azonban 2–0-ra kikaptak a Jászberénytől és a Ceglédtől is. Putnokon 2–1-es vereséget szenvedtek, azonban a Somos otthonában legutóbb 2–0-ra nyert a hatvani gárda, így a riválishoz hasonlóan a hazaiak is két győzelemmel várják a találkozót.

Az őszi szezonban egy igencsak parázs mérkőzésen 2–1-re kikapott a Hatvan Cigándon úgy, hogy a mindent eldöntő gólt a 92. percben kapták a sárga-feketék. Akkor Ficsor Richárd talált be a 37. percben a hatvaniak részéről.

Az FC Hatvan–Cigánd találkozót Böcskei Balázs vezeti majd, míg segítői Baghy Csaba és Kovács László lesznek.