Szirmai Péter a hétvégén ironman lett Nagyatádon, ahol 3,8km-t úszott, 180km-t kerékpározott és 42 km-t futott egyhuzamban. A megmérettetést reggel fél nyolckor kezdte és 21 óra körül fejezte be, ezzel pedig hivatalosan is ironman lett. – A verseny egy bányatóban kezdődött, ahol 3,8 km-t kellett teljesíteni. A tervezetthez képest jobban sikerült leúszni a távot, utána visszarohantam a depóba, ahol egy gyors átöltözés után biciklire pattantam. Ekkor már nagyon meleg volt, de jól bírtam a tempót. A rendszeres sótabletta, speciális energiaszeletek elég jól működtek. Aztán körülbelül 120km-nél a déli forróság és az “eléhezés” megtette a hatását, mélypontra kerültem, de a kísérőim segítségével sikerült túljutni rajta – részletezte Szirmai Péter a megmérettetés körülményeit.

A sportoló beszámolt arról is, hogy a hétvégi versenyen az egyik legnagyobb kihívást a 36 fokos kánikula jelentette, folyamatosan jéggel hűtötte magát a futás alatt is. A versenyszámokat külön-külön már teljesítette, de így egymás után még nem volt rá alkalma. Éppen ezért érdekes megtapasztalás volt számára, hogy az izmai miként reagáltak a különböző mozgásformákra, de a frissítések szabályairól is sokat tanult.

A sportoló egész évben nagyon sokat készült erre a versenyre, nemrégiben részt vett a Balaton átúszáson is, de rengeteget edzett a B40 Fitness Clubban is, akik aztán támogatóivá is váltak a hatvani férfinak. – Sokat köszönhetek a B40-nek, akik mindvégig mellettem álltak a felkészülés alatt és rendelkezésemre bocsátották a szolgáltatásaikat és segítettek a szakértelmükkel – közölte az ironman.

Szirmai Péter mögött egyébként sokéves sportolói múlt áll, néhány éve fél Európát körbebiciklizte, de rendszeresen teljesít maratonokat is. A teste azonban két évvel ezelőtt pihenésre kényszerítette, egy komoly derékfájás hónapokra megbénította őt, a sportot csak lassan tudta újrakezdeni. A legutóbbi nagyatádi verseny épp ezért volt számára jelentős, mert úgy lett ironman, hogy korábban még járni is alig bírt, de a kitartásának és a szakértők segítéségnek köszönhetően elérte a céljait.

Szirmai Péter továbbra sem áll le, idén tervei szerint még két fél és egy teljes maratont le fog futni, illetve jövőre ismét indulni szeretne az ironman versenyen.

Fotók: Szirmai Péter által küldött képek