Többek között színes virágok, napfényes terek, virágos kertek jelentek meg a gyerekek rajzain, melyet egy rajzpályázatra készítettek. Virágos Hatvan, valamint Virágos kertem és házam címmel rajzpályázatot hirdetett a hatvani önkormányzat, amelyre több mint 150 alkotás érkezett a város valamennyi oktatási intézményéből. Az alkotásokat a Városháza falain tekinthetik meg az érdeklődők.

A kiállítás megnyitóján Horváth Richárd polgármester azt mondta: a rajzokon egyértelműen látszik a gyerekek őszinte és tiszta látásmódja, amit érdemes újra és újra megnézni, mert vidám és kellemes hangulatot árasztanak magukból a rajzok. – Mindannyian tudjuk, hogy a világháború előtt ezt a várost virágos Hatvannak hívták. Azt szeretnénk elérni, hogy ez a megszólítás ismét méltó legyen a városra – mondta a városvezető.

A programot Tompa Z. Mihály nyitotta meg, aki szintén azt hangsúlyozta, hogy elismerésre méltó mindaz, amit a gyerekek megfestettek a rajzaikon, hiszen nagyon sokféle technikát és színt használtak alkotásaikhoz. – Minden rajzból árad a gyermeki ártatlanság, a manipulálatlan tisztaság és őszinteség. Ez az érzés mindenkire hat, aki alaposabban szemügyre veszi a műveket – fogalmazott a Hatvani Galéria vezetője.

A rajzpályázat kapcsolódott a hétvégi Kertészeti kiállítás és vásár hangulatához is, ahol a rajzpályázat legjobb alkotásait díjazni is fogják. A kiállításon az ötös iskola növendékei tavaszi dalokat énekeltek.

Fotó: Albert Péter