A Daliban gyűltek össze a Magyar Rákellenes Liga tagjai, karácsonyi évzáró ünnepséget tartottak. Az eseményen köszöntőt mondott Horváth Richárd polgármester, Kondek Zsolt képviselő és Rozványi Balázs a Magyar Rákellenes Liga elnöke. A polgármester beszédében elmondta, hogy akik itt lehetnek nagy próbatételeket mentek keresztül, a jelenlévőknek kívánt jó egészséget, hitet, erőt, kitartást. – Békés, boldog és meghitt karácsonyi ünnepeket kívánok mindenkinek, és kívánom, hogy az álmaik váljanak valóra – mondta.

Színes programokkal készültek a résztvevőknek, többek között énekelt a Bajza József Gimnázium diákja, Darabos Lili. Ünnepi műsorral készültek továbbá a Naplemente Nyugdíjas Klub tagjai is. Az eseményen jutalmazták önkénteseket, akik évről-évre elhivatottan segítik a szervezet munkáját.

Kis Lászlóné egy betegség után került kapcsolatba a ligával, mint fogalmazott hálás az egyesületnek. Sok nehéz helyzetből segítették ki, nemcsak a rendezvényekkel és orvosi előadásokkal, hanem az odafigyeléssel is. Ezt igyekszik viszonozni, hiszen 2010 óta segítő önkéntese a Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezetének. – Igazság szerint elég sok olyan nehéz helyzetbe kerültem már, amikor megtapasztaltam az emberek segítő szándékát, ezért én is nagyon szívesen segítek azoknak, akiknek csak lehet – részletezte.

A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezetének elnöke elmondta, örülnek, hogy végre három év után ismét közösen is ünnepelhetnek.

Nagy örömmel szerveztük az idei karácsonyt, hiszen végre újra közösen is karácsonyozhatunk. Azért gyűltünk össze, hogy közösen énekeljünk és eszegessünk. Nálunk nagyon fontos az együttlét, az összefogás, és hogy szeretetben töltsük együtt az időnket – foglalta össze Lazányi Jánosné.

A műsorok után a tagok kötetlenül beszélgettek és közösen fogyasztották el az általuk készített süteményeket.

A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezete több programot szervez, nemcsak a tagjaik részére. Fontosnak tartják felhívni a figyelmet az egészség megőrzésére, így szerveztek már többek között figyelemfelhívó kerékpározást, sétát, úszóversenyt, valamint idén kétszer is tartottak ingyenes melanóma szűrést.

Fotó: Albert Péter