Király Kornélia tanítványainak műveiből nyílt kiállítás a Hatvani Galériában. A falakon a fiatal alkotók tehetsége köszönt vissza, egyedi látásmódjuktól és élénk színhasználatuktól vibrált a terem. Tompa Z. Mihály, a galéria vezetője a megnyitón úgy fogalmazott, a gyerekek művei szabadok, nem hatott rájuk semmiféle irányzat. Lestyán Balázs alpolgármester pedig egy emlékét felidézve fejtegette, hogy az alkotás folyamata tökéletes kifejezőeszköz a gyerekek számára, a kiállítás pedig remek alkalom arra, hogy visszaigazolást kapjanak tehetségükről, és erőt merítsenek az elismerő tekintetekből, szavakból.

Király Kornélia művészeti csoportkoordinátor immár 24 éve foglalkozik a gyerekek tehetségének gondozásával. Mint mondta, heti három-négy alkalommal, két órás foglalkozásokon gyakorol a fiatalokkal, ahol az elméletet is megtanulhatják egy-egy adott téma feldolgozásán keresztül.  Véleménye szerint, az alkotás sokat segít a gyermekek személyiségfejlődésében is. – Egyfajta kommunikációs csatornának tekintem, egy önkifejezési módnak, melynek során a gyerekek fel tudják dolgozni a mai világ örömeit és nehézségeit. A tehetség pedig hamar megmutatkozik, a fejlesztése azon múlik, hogy mennyi szorgalom társul mellé – fejtette ki.

Galovics Ádám, a Kodály Zoltán általános iskola tanulója már négyéves korától rajzol, mint mondta, örökölte a művészet szeretetét és tehetségét. – Dédimamám nagyon szépen rajzolt, amikor megláttam, elhatároztam, hogy én is belekezdek. Amikor megmutattam az alkotásaimat anyukáméknak, nagyon szépnek találták azokat. Leginkább állatokat szeretek rajzolni – fogalmazott.

A kiállítás két részre oszlott, az Agymanók műhely munkái a lépcsőfordulóban kaptak helyet, itt olyan alkotásokat mutattak be, amelyek kifejezetten egy témát dolgoztak fel. A teremben pedig a művészeti csoport éves munkái láthatóak. A gyerekek alkotásaiból nyílt kiállítás augusztus végéig tekinthető meg a Hatvani Galériában.

Fotó: Albert Péter