A Hatvani Százszorszép Óvoda hagyományos tavaszi ovigaléria megnyitóján ezúttal Szabó Lászlóné nyugdíjazott óvónő műveit állították ki. Jolika néni azt mondja, nyugdíjazása után kezdett el festeni, a gyerekekkel töltött idő inspirálta őt az alkotásban.

– Mindig szerettem a gyerekekkel rajzolgatni, kihozni belőlük a legtöbbet. Aztán amikor nekem is több időm lett, gondoltam én is belekezdek a festésbe, és kiadom magamból az érzéseimet. Dicsérték az alkotásaimat azok, akiknek először megmutattam. Ez pedig továbbiak megalkotására ösztönzött – fejtette ki Szabó Lászlóné.

szazszorszep_ovigaleria_01

szazszorszep_ovigaleria_13

Igazi tavaszi hangulatot varázsoltak a festmények az óvodába, a gyerekeknek is nagyon tetszettek a színes alkotások. Helle Nóra is kiválasztotta melyik a kedvenc műve, azért döntött amellett, mert mint fogalmazott, azon színesek a fák. Barátnője, Alexa azt mondja, otthon ő is szokott festeni, szülei pedig nagyon sokat segítenek benne.

– Kutyákat, macskákat és virágokat festek legtöbbször. Anya szokott nyomtatni képeket, amik segítenek az alkotásban – mondta Müller Alexa.

Az óvoda tavaszi galéria megnyitóján a gyermekek műsorral készültek volt óvónőjük tiszteletére.