Nagy ütemben nő a koronavírusos megbetegedések száma, ezért a kormány november 9-én újabb korlátozásokat vezetett be. A rendelet szerint a szabadidős létesítményeknek szüneteltetni kell a nyitvatartást a vírus fékezése érdekében. Ugyanakkor a rendelet kitér arra is, hogy a jégpályák, uszodák, edző- és fitnesztermek a sportról szóló törvény szerint versenyszerűen sportolók számára edzés céljából látogathatóak. – Mivel eddig is jártak hozzánk olyan egyesületek tagjai, akikre ez a kivétel vonatkozik, így számukra előzetes egyeztetés alapján lehetőséget biztosítunk az edzésre, ha igazolni tudják, hogy megfelelnek a kritériumoknak – részletezte Olasz Zoltán, a B40 Fitness Club üzemeltetési vezetője.

Hozzátette: amellett, hogy az épület nagy teljesítményű szellőzőrendszerrel rendelkezik, betartják a megfelelő óvintézkedéseket is, így folyamatosan fertőtlenítik a termet és az eszközöket.

Az éttermeket is érintették a járványügyi intézkedések, a vendéglátó egységek nem értékesíthetnek helyben fogyasztásra, azonban a házhoz szállítás és elvitel engedélyezett. –  Fontos a védőmaszk viselése, ezen túlmenően ügyelünk a biztonsági távolság betartására is. Mindezek mellett egyszerre maximum három vendég tartózkodhat az ételbárban. Folyamatosan fertőtlenítjük a területet, illetve a vásárlóink is használják a kihelyezett kézfertőtlenítőinket. Érezhető, hogy a korlátozások miatt kevesebben érkeznek hozzánk, de nem jelentős a változás, továbbra is sokan választják az ételbárt – részletezte Báti Bernadett, a BéBé Ételbár tulajdonosa.