A katasztrófavédelem kéményseprőipari szerve az ügyfelek és a szakemberek egészségének megőrzése érdekében a március 17-e utáni időszakra meghirdetett társasházi sormunkáit teljes ellátási területén – így Heves megyében is – felfüggeszti és átütemezi, vagyis a kötelező ellenőrzésekre később kerül sor. – Ez a változás részben érinti az egylakásos ingatlanok kéménytulajdonosainak kérésére egyeztetett időpontokban elvégzendő ellenőrzéseket és megrendeléseket is, amelyeket szervezetünk szintén megpróbál átütemezni, kivéve, ha az ellenőrzési időpont közös megváltoztatására már nincs lehetőség, vagy ha az ellenőrzés elvégzését halaszthatatlan fontosságú probléma indokolja – adta hírül a katasztrófavédelmi főigazgatóság kéményseprőipari tevékenységet ellátó szervezete.

Nincs változás a műszaki vizsgálatokat, vagy üzemzavar elhárítást érintő megrendelések teljesítésében, és a kéményseprőipari nyilatkozatokhoz kötődő feladatok ellátásában. Ezeket a munkákat a kéményseprők továbbra is elvégzik.

A járvány miatt az általános udvariasság szabályai is megváltoztak. A szakemberek kerülik a kézfogást, és védőeszközökkel – szájmaszk, védőszemüveg és kesztyű viselésével –, valamint sűrű kézmosással és kézfertőtlenítéssel védekeznek a vírus terjedése ellen.

 

Kezdőkép illusztráció, forrása: google.com