A hatvani Napsugár Óvoda vezetője volt a Hatvani Portrék soron következő vendége. Simon Attiláné elmondta, hogy már egészen kiskorától az óvónői pályára készült, a szakközépiskoláját is eszerint választotta ki. Mindig is nagyon szeretett a gyerekekkel foglalkozni, azt mondja, a jó óvodai neveléshez is csak két dolog kell.

– A szeretet és a türelem a legfontosabbak. Ha kisgyerekek között van az ember, csak ezek segítségével tud szót érteni velük. Amíg nem voltak gyermekeim ösztönösen csináltam mindent, a születésük után kezdtem tudatosan fordulni a neveléshez – mondta.

Az óvodavezetőnek két fia született férjétől, akivel közösen egy mezőgazdasági vállalkozást is vezetnek. Simon Attiláné egy évet a petőfibányai óvodában dolgozott, majd egészen 1982-től a mostani munkahelyén van. Azt mondja, ennyi idő alatt nagyot fordult a világ, és a gyerekek gondolkodásán is jól látszik, hogy sokszor meghaladják a korukat. Simon Attiláné véleménye szerint az a legfontosabb a nevelés során, hogy a szülők szánjanak időt arra, hogy meséljenek a gyerekeiknek, hiszen ezzel tudják őket a legjobban fejleszteni.