Schlőgl László kilencvenéves szépkorút köszöntötte a polgármester. Horváth Richárdot az otthonukban fogadta Laci bácsi és felesége, Jutka néni. A városvezető az ajándék mellett miniszterielnöki oklevelet is átadott a születésnaposnak.

Laci bácsi 1934. június 19-én született Győrben, majd villanyszerelő végzettségével Budapesten dolgozott több évtizedig. A fővárosban találkozott feleségével is, akivel már több mint ötvene élnek boldog házasságban. Hatvani házukat 1970-ben építették, az akkor még üresen álló telekre. A szépkorú elmondta, hogy a tetőtől egészen a kerítésig mindent a két kezükkel csináltak. Két gyermekük, négy unokájuk és két dédunokájuk született. Nyugdíjas éveikben, ahogy ők mondják, beutazták a fél világot, csaknem negyven országban jártak. Laci bácsi azt is elárulta, szerinte mi a hosszú és tartalmas élet titka. – Fontos, hogy a párok szeressék egymást, és közösen megbeszéljenek mindent. Soha ne hallgassanak a rosszindulatú emberekre, mert ez problémát okozhat. Lényeges továbbá, hogy a feladatokat és szerepköröket osszák fel egymás között, mert hosszútávon ez a béke útja, a béke pedig megteremti a harmóniát az ember életében – mondta.

Laci bácsi életereje lefőképp vidámságában és optimizmusában rejlik, hangsúlyozza, semmit nem szabad túl komolyan venni. Higgy, bízz, szeress – a szépkorúnak ez a legfontosabb üzenete a fiatalok felé.

Fotó: Albert Péter