Első alkalommal rendezik meg a Turul Kupát Magyarországon, melynek második állomása Heréden volt. A Magyar Sport Ju-Jitsu Szakszövetség területi korosztályos rangsorversenyén több mint száz versenyző mérettette meg magát – tájékoztatott Révész P. László szervező.

Nagy Róbert, a versenybizottság elnöke elmondta: ezen a versenyen különböző versenyszámokban indulhattak a harcosok. – Fighting, ne waza és duo system kategóriákra lehetett nevezni. A fighting system küzdelmi szám, ez fojtások, leszorítások, ütések, rúgások kombinációjából áll. A ne waza system a földharc szabályai szerint zajlik, a duo system pedig egy technikai szám – részletezte Nagy Róbert.

Gulyás Richárd Miklós, a szakszövetség elnöke hangsúlyozta: a versenyen jól látszott, hogy az egyesületeknél magas színvonalú munka folyik, a régiós megmérettetések pedig alkalmasak rá, hogy a harcosok élesben is kipróbálhassák megszerzett tudásukat, és fejlesszék magukat.

A herédi kupán nemcsak korosztályok szerint osztották be a versenyszámokat, nemek szerint is indulhattak a versenyzők. Fülöp Rebeka, Dudás Virág és Tárnai Zsófia a 15 évesek korcsoportjában értek el jó helyezéseket. – Ne waza versenyszámban indultunk mind a hárman, én második, Virág első, Zsófia pedig harmadik lett – mondta Rebeka.

Megérte sikeresen szerepelni a kupán, hiszen a herédi torna helyezettjei jogot szereztek arra, hogy az országos ju-jitsu versenyen is megmérettethessék magukat a legjobbak között.