A hónap elején megtartott Partner Programon díjazták a helyi vállalkozásokat, ám két cég nem tudott jelen lenni az eseményen, ezért a márciusi testületi ülés az elismerések átadásával kezdődött. Az Antik Kft. és Bán Ferenc vehette át a díjat. Elfogadták a település tűz- és katasztrófavédelmi helyzetéről, valamint a polgárőrség tavalyi évről szóló beszámolóját. Vezetőik Horváth Gábor tűzoltóalezredes, illetve Varbai Tamás elnök megköszönte a város egész éves támogatását és segítségét. Új ügyvezetőt választottak meg a HATVANI MÉDIA és Rendezvényszervező cég élére: dr. Borbás Zsuzsannát Krémer Dániel váltja. Pető Lászlóné nyáron nyugdíjba megy, így a Brunszvik Teréz óvoda élére pályázatot írtak ki. A testület döntött a helyi szervezetek támogatásáról is, a Civil Alap első félévében több mint 9 millió forint támogatást osztottak ki 100 egyesületnek. – Nagyon fontosak számunkra a helyi civilek, hiszen rengeteget dolgoznak a hétköznapokban és nagyon sokat tesznek a közösségért, a városért. Éppen ezért kötelességünk támogatni őket. Büszkék vagyunk rájuk, az eredményeikre – mondta el Horváth Richárd.

Az ülésen elhangzott, hogy Hatvanban évek óta nő a születendő gyermekek száma, így egyre nagyobb igény van az oktatási intézmények bővítésére. Most Újhatvanban, a Gesztenyéskert óvoda mögötti területre építenek fel egy új bölcsődét. Egy pályázat keretében csaknem 350 millió forintot nyertek erre a célra, amiből két csoportszobás, 24 férőhelyes bölcsőde valósul meg.

Emellett a képviselők hozzájárultak ahhoz, hogy az FC Hatvan elvégezze a Kodály iskola tornatermének világításkorszerűsítését, valamint két öltözőjének felújítását és egy szertár kialakítását.