A Hatvan Kártya jó néhány előnyt biztosít tulajdonosának. Túl azon, hogy a kártyabirtokosok ingyen parkolhatnak a városban, az uszoda és a strand szolgáltatásait is kedvezményesen vehetik igénybe, továbbá a kulturális rendezvényeken is kedvezőbb áron vehetnek részt. Emellett több kereskedelmi és szolgáltató helyen is engedménnyel vásárolhatnak a kártyatulajdonosok. Ilyen üzlet a Belvárosi Optika is, ahol Hatvan Kártyával sokat lehet spórolni.

– Szemüvegkeretekre és napszemüveg vásárlásra is tíz százalék kedvezményt biztosítunk a vásárlóinknak. Már a kezdetektől fogva Hatvan Kártya elfogadóhely vagyunk. Azért csatlakoztunk, mert minden ilyen kezdeményezés – ami a városban tartja a vásárlót – csak jó lehet a hatvani üzleteknek – mondta Tóth Ferenc, az optika tulajdonosa.

A Hatvan Kártya egy évig érvényes, így azt január végéig minden évben meg kell hosszabbítania a kártyatulajdonosoknak. Erre lehetőségük van a Hatvani Közös Önkormányzati Hivatal Ügyfélszolgálati Irodáján és az Újhatvani Ügyfélszolgálati Irodában is.