Matrózblúzba és öltönybe bújt diákok várták izgatottan, hogy a négy év tetőpontjaként rájuk kerüljön a felnőtté válás szimbóluma. A jelmondatok elhangzása után a tanulók felkötötték az iskola lobogójára szalagjaikat. Rendhagyó módon a tizenkettedikesek az ünnepség alatt búcsúztak el egymástól, majd az alsóbb évfolyamosok is elköszöntek a végzősöktől. A zenés, verses műsor könnyet csalt a jelenlévők szemébe.

Pappné dr. Forgács Edit végzős osztályokhoz intézett gondolataiban visszaidézte az akkor még félszeg diákok első találkozását az iskolával, és hozzátette, büszke arra, hogy egyre közelebb érnek kitűzött céljaikhoz.

Az ünnepséget az osztálytáncok követték, idén is színes előadásokkal készültek a bajzások. A hagyományos keringők mellett a táncművészet fejlődését is bemutatták.

Matiny Bernadett, a 12. D osztály tanulója arról beszélt, a próbák alatt akadtak nehézségeik, de a színpadon megfeledkeztek ezekről.
– A felkészülés nem volt zökkenőmentes, de a bemutató utáni taps feledtette velünk a kellemetlenségeket – mondta.
A 12. C osztály bécsi keringőt mutatott be a közönségnek. Füzér Réka elmondta, heti két alkalommal is próbáltak és igen sok nehézséggel találkoztak a felkészülés alatt, de jó érzés volt, hogy az egész évfolyam együtt ünnepelt.

Nagyné Salga Judit, a 12. B osztály osztályfőnöke örömmel vett részt a tanulók táncában, így bepillantást nyert abba, mennyi munka van egy-egy tánc betanulásában.
– Elsőként vettem részt osztályfőnökként szalagavatón, érdekes volt látni milyen erőfeszítéseket tettek a tanulóim a tökéletes produkció kedvéért – tette hozzá.

Az estét a végzősök és szüleik közös tánca zárta.