Pénteken megtelt a DISZI aulája, idén is két turnusban érkeztek a végzős diákok a szalagavató estjükre. Az ünnepség előtt feszült izgalom és jókedv egyaránt tapasztalható volt a diákok körében, egy valami azonban közös volt bennük: már nagyon várták, hogy végre felkerüljön rájuk a szalag. Miközben erre a pillanatra készültek, vidáman idézték fel az eltelt éveket.

Boros Márk szerint nagyon jó iskola a DISZI, szeretett ide járni, pozitív légkör jellemzi az egész intézményt. Tervei szerint pedig még egy szakmát szeretne elvégezni itt. Deme Ádám öt évet töltött az iskolában, ahogy mondta, voltak jobb és rosszabb esztendők, de élvezte ezt az időszakot. Már várja az érettségit és a továbbtanulást. Reinitzer Ágnes szerint, ahogy haladtak előre az években úgy lett egyre jobb a hangulat az osztályukban.

Románné Kolozsi Mónika igazgató beszédében kiemelte, hogy az eltelt időszak minden diák számára meghatározó volt: kiskamaszként érkeztek ide és most már felnőttként készek távozni innen.

– Most, mikor megkapjátok a szalagot, új irányt vesz az életetek. Ez a szalag pedig egyszerre összeköt és elválaszt titeket. Elbúcsúztok a gyermekkortól, felelősséget vállaltok önmagatokért és másokért is – fogalmazott az igazgató.

Ezt követően az osztályfőnökök egyesével tűzték fel az iskola szalagját a diákokra. Az ünnepi pillanatok után felszabadult hangulatban folytatódott az este, hiszen a Fame című musical feldolgozását adták elő a tanulók. Később pedig az osztályok tánca következett, amelyre a diákok az előző hónapokban rengeteget készültek.