A helyes csempevágás technikáját is elsajátíthatták a diákok az idei Szakmák Éjszakáján a DISZI-ben. Az általános iskolások megismerkedhettek például az informatikus, a gázszerelő, a festő és mázoló, valamint a hegesztő szakmával is. Az intézményben tanulók szívesen segítettek eligazodni a vendégeknek. A mechatronikai technikusként tanuló Mezei Balázs például a lakatos szakmát mutatta be a tanulóknak. A műszaki dolgok mellett a szabó, bolti eladó, felszolgáló szakmákkal is megismerkedhettek, de a sütés-főzést is kipróbálhatták. Természetesen az autók szerelmeseinek is kedveztek. Az autószerelők minden kérdésre készségesen válaszoltak és szerelési technikákat is láthattak az érdeklődők. Horváth Richárd polgármester is kiállította autóját, hogy szemléltesse: manapság ritka a jó szakember, ezért fontos, hogy népszerűsítsék a különböző szakágakat. Úgy véli: a városban létesülő új munkahelyek megkövetelik, hogy minél több kiváló szakember kerüljön ki az iskolákból.

szakmak_ejszakaja_09 szakmak_ejszakaja_10 szakmak_ejszakaja_11
Maka Károlyné a fiával érkezett a DISZI-be. Az anyuka elmondta, hogy jó kezdeményezésnek tartja ezt a rendezvényt, hiszen lehetősége nyílik betekinteni az iskola életébe és új szakmákat felfedezni.
A DISZI már második éve rendezi meg a Szakmák Éjszakáját, amelynek elsődleges célja, hogy felkeltse a diákok érdeklődését a különböző szakmák iránt. – Hatodik, hetedik osztályos iskolásoknak szervezzük ezeket a programokat, hogy minél előbb kiderüljön, miben tehetségesek és könnyebben tudjanak választani továbbtanuláskor – fejtette ki Románné Kolozsi Mónika, az intézmény vezetője.
Az este folyamán a helyi és környékbeli cégek is bemutatkoztak a diákoknak.