A Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum adott otthont a Szakmacsoportos Szakmai Előkészítő Érettségi Tárgyak Versenye (SZÉTV) országos döntőjének. A kétfordulós versenyen a Széchenyi István Római Katolikus Középiskola Ügyvitel szakmacsoportját két 12. C osztályos tanuló képviselte. Mindketten sikeresen túljutottak az elődöntőn és bejutottak az országos döntőbe. A verseny az Ügyviteli alapismeretek érettségi vizsga követelményeire épül, ezzel is megmérettetést kínálva a végzősöknek. Az írásbeli és szóbeli vizsgarészből álló feladatsor megoldásakor nagyon szoros eredmények születtek. A nagy megmérettetésben Mátyássi Fanni 15. helyezett lett, Baranecz Viktória pedig 29. helyen végzett. Ezekért a versenyeredményekért a továbbtanulásnál többletpontok is járnak. Mátyássi Fanni 50 többletpontot, Baranecz Viktória 25 többletpontot tud érvényesíteni. Felkészítő tanáraik Bánné Bakó Margit és Vargáné Langa Éva voltak.

Emellett idén is sikeresen szerepeltek végzős Pénzügyi-számviteli ügyintéző szakképző évfolyamos közgések az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen. Az elődöntő eredménye alapján tíz tanuló kapott mentesítést a májusi komplex szakmai vizsga Számítógépes könyvelés és analitika készítése vizsgafeladat alól.

A 2016. április 12. és 15. között Szegeden megrendezett döntőben két tanuló képviselte az iskolát: Kapui Martina és Kompolti Viktória. A versenyen nyújtott teljesítményük jutalmául még további két vizsgafeladat teljesítése alól kaptak mentességet.