A következő két nap napjaink munkaerőpiacáról, annak változásairól és a kínálatról szól Hatvanban. Az állásbörze középpontjában az álláskeresők vannak, őket célozzák be a Nagy Endre Rendezvényterembe berendezkedett vállalkozások. Kiállítók között van az Apollo Tyres, a Bosch, a Centervill, az LKH Leoni, az Eszterházy Károly Egyetem és például az OKTAT60 is. A cégek részletesen bemutatkoznak saját standjaikon, ahol szemléltetik profiljaikat és lehetőségeket kínálnak az érdeklődők számára. Az állásbörze hivatalos megnyitóját csütörtök délután tartották a Hatvany Lajos Múzeumban, ahol Szinyei András alpolgármester arról beszélt, hogy a rendszerváltást követően a város nehéz helyzetben volt. Sok cég szűnt meg akkoriban, erre kerestek és találtak is megoldást: vállalkozásokat csábítottak a településre, létrehozták az ipari parkot, vonzóvá tették a várost, a Hatvani EXPO keretében pedig egyfajta állásbörzét is rendeztek.

– Akkor a munkanélküliséggel kellett megküzdeni, most a munkaerőhiány okoz problémát. Mi, a Fejlődő Hatvan-programmal időben léptünk ennek kezelésére, és már tapasztalható, hogy megnőtt a város népszerűsége, új lakások is épülnek – fogalmazott Szinyei András.

Baloghné Kerek Ágota, a Heves Megyei Kormányhivatal, Hatvani Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályának vezetője, előadásában az aktuális munkaerő piaci helyzetet vázolta fel, míg Nagy Norbert, cégük, a Centervill Kft. működését és terveit szemléltette a közönségnek.

A program végén a minnesotai magyarok – akik először jártak hazánkban –léptek fel néptánc előadásukkal. Az állásbörze részletes programjait a www.hatvanexpo.hu oldalon olvashatja.