Virágok, kézműves termékek és házi szörpök lesznek a hétvége szereplői – két napra kertészetté alakul a Kossuth tér. Szombaton és vasárnap a helyi és környékbeli kistermelők hozzák el a legszebb portékájukat a főtérre. A Kertészeti Kiállítás és Vásárnak már hagyománya van a városban, ötödik alkalommal rendezik meg.

A választék idén is sokszínűnek bizonyul: nemcsak virágokból, hanem kézműves termékekből is lehet válogatni. Most is lesz tombolasorsolás, így érdemes részt venni benne. Nagy László, az év agrárembere és Bozsik gazda is tart előadást a programon.

A nagy sikerre való tekintettel idén is meghirdették a kiskertépítők versenyét az óvodák között, amelynek keretében kis edényekben mutatják meg mesés kertjeiket. Ennek eredményhirdetését vasárnap délután tartják.

A városvezetés célkitűzései között már évek óta szerepel, hogy a hatvaniak szép, tiszta, rendezett környezetben éljenek: tavaly Hatvan főterét választották meg az ország legszebbjének, múlt héten pedig ingyen muskátlit osztottak a településen.

A Kertészeti Kiállítás és Vásár szombaton és vasárnap reggel kilenc és este hat óra között várja az érdeklődőket.