Hatvanban a jégkorong sport egyre népszerűbb és elismertebb, amelynek helyszíne éveken keresztül a város jégpályája volt. Azonban a Hatvani Gigászok már múlt évben saját jégen sportolhattak, de a lelkes fiatalok kinőtték a területet, így Szőke Attila, a csapatok edzője kitűzte célul, hogy idén egy szabványméretű pályát építenek. A szezon hamarosan kezdődik, a szabványméretű jégpálya pedig már épül is a Hatvani Szent István Sportiskolai Általános Iskola mögött. – Nagy szükségünk volt egy ilyen méretű pályára, ugyanis csaknem 200 jégkorongozónk van, sokan csatlakoztak hozzánk a sportiskolából is. A szabványméretű tér segíti, hogy megfelelő körülmények között bonyolítsuk le a bajnoki mérkőzéseket, illetve az edzéseket – részletezte Szőke Attila, a Hatvani Gigászok szakmai igazgatója.

Hozzátette, hogy a járványügyi intézkedéseket betartva csak igazolt sportolók használhatják a pályát, illetve a sportiskola diákjai testnevelés óra keretében. – Az intézmény nagyon szorosan kapcsolódik a jégkoronghoz, ugyanis U8 és U10-es bajnokságban vesznek részt a csapataink. Nagy öröm számomra, hogy az iskola területén épül a pálya, így a sportolni vágyó diákjaink könnyen megközelíthetik – mondta Kovács János, a Hatvani Szent István Sportiskolai Általános Iskola intézményvezetője.

A Hatvani Gigászok sportolói számos mérkőzésen bizonyították már a tehetségüket és a jövőben is azon dolgoznak, hogy még jobban teljesítsenek a jégen, illetve szeretnének magasabb kategóriába lépni.

Fotó: Albert Péter